Nerdgasm. Eller: Jag mötte Fred Bronson

nerdgasmPlötsligt händer det. Idag fick jag träffa Fred Bronson, amerikansk musikjournalist på Sverigebesök, och en av pusselbitarna i Star Treks gigantiska historia Han har bland annat varit med och skrivit manusen till The Counter Clock Incident (Star Trek The Animated Series) och Ménage à Troi (Star Trek Next Generation).

Jag gjorde en lång intervju (som väl dyker upp antingen här eller på Sveriges Radio så småningom) och fick bland annat höra allt om när han som tonåring sprang in i William Shatner utan toupé (skräckinjagande) och när han var med och demonstrerade mot nedläggningen av serien utanför NBC:s kontor. Fred var supergullig, men som vanligt ställde det till en hel del problem att jag fortfarande bara är i början av mitt projekt. Skämt som jag inte förstod och referenser som gick mig helt förbi. Bra att jag bandade allt så jag kan lyssna igen sen när jag vet mer. Som tur är hade jag förberett mig och sett det animerade avsnittet, så vi åtminstone hade något att snacka fritt om.

Men mest av allt var det ändå så himla skönt att få träffa och nörda loss med någon lite mer ohämmat. Som att träffa en Star Trek-mentor.

3 thoughts on “Nerdgasm. Eller: Jag mötte Fred Bronson

  1. Visst är det kul. Själv fick jag en oväntat längre pratstund med Tim Russ (Tuvok i Voyager) när jag var på Star Trek konvent i Årsta för tio år sedan. Riktigt trevligt 🙂

Leave a Reply