Star Trek förföljer mig, del 4. Jobbdebatten i DN

Vad sägs om tv-serien ”Star Trek”? I ”Star Trek” är allt äventyr, och den materiella nödvändigheten borta. Det finns förstås fler exempel, men att Lena Andersson inte vill kännas vid ”Star Trek” är närmast skandalöst. Bland oss som tagit del av Anderssons litterära alster är det uppenbart att hennes romankaraktär Ester Nilsson är en rip-off på den överanalytiske och emotionellt handikappade rollfiguren Kapten Spock. Att låtsas som något annat är bara löjligt

Plötsligt dök det upp i mitt Facebookflöde. Ett citat ur Roland Paulsens debattinlägg om Lena Anderssons jobbteorier i Dagens Nyheter. Och det var då jag insåg att det här projektet har förändrat mig. Att jag numera har blivit en sån där. En sån som kommenterar den här typen av citat genom att 1. påpeka att Spock inte är kapten. 2 Påpeka att Spock inte är emotionellt handikappad. Han är bara logisk. 3. Påpeka att allt inte bara är äventyr och att allt materiellt inte kommer ur replikatorer, och påminna om  gruvarbetarna och deras postorderfruar i Mudd’s Women. 

Men man ska inte vara för kaxig, framför allt när man bara är inne i början av säsong två av The Original Series. Snart är det någon som postar ett citat från Startrek.com om Spocks meritlista:

2277 – Promoted to captain, assigned to Starfleet Academy faculty and cadet training with Enterprise

2285 – Relinquish cadet-filled U.S.S. Enterprise to Kirk for rescue of Project Genesis team)

Det är bara att fortsätta plugga på, tydligen…

5 thoughts on “Star Trek förföljer mig, del 4. Jobbdebatten i DN

  1. Hehe. Du är på god väg. Kunskaperna ökar i snabb takt, man blir nästan lite stolt redan nu. 😛
    I ett så pass stort universum, där det dessutom finns ett och annat undantag och motsägelse, så är det nästintill omöjligt att minnas varenda liten detalj. 🙂

Leave a Reply