TOS: Charlie X – en fest för sinnena

Avsnittet Charlie X är ungefär som Star Trek-versionen av tv-programmet Tonårsbossen. Enterprise ska transportera unge herr Charlie Evans till kolonin Alpha V, men det visar sig att utöver en stark sexdrift och humörsvängningar så har just den här tonåringen dessutom enormt starka mentala krafter. Kapten Kirk och den övriga besättningen är plötsligt i en hormonstinn tonårspojkes våld!!! Men Charlie X är framför allt en fest i Star Trek-ismer – estetiska guldkorn, nakenchock och underbart överspel.

Kapten Kirk bestämmer sig för att gå topless (och visa upp Stjärnflottans inte särskilt smickrande trikålinje)

IMG_1195 IMG_1194 IMG_1192IMG_1193

Om mina källor stämmer är det egentligen tredje gången som Kirk visar bringan i serien – men eftersom avsnitten visas i en annan ordning än de spelats in så är det här första gången som de amerikanska tv-tittarna får chansen att njuta av denna ack så viktiga del av Star Trek-universumet (så här långt in i inspelningsperioden hade tydligen de långa arbetsdagarna och bristen på träning lett till en viss degighet, så Shatner själv var för första gången ovillig att slänga tröjan. Roddenberry var dock obeveklig). Lägg särskilt märke till den hudfärgade herrtrosan som Shatner har under trikåerna.

Några andra höjdpunkter:

Uhura bestämmer sig för att fortsätta stalka Spock – den här gången med en liten skämtsam (och Vulcancofobisk?) serenad

IMG_1204IMG_1200 IMG_1201IMG_1203

Star Trek introducerar ett kreativt sätt att skildra tonårskillars sexdrift – utan att stöta sig med censuren

IMG_1186IMG_1187IMG_1188   IMG_1190

Och så visar Robert Walker Jr upp några kreativa sätt att gestalta telekinesiska förmågor

IMG_1213 IMG_1212   IMG_1209 IMG_1208

Och då har jag inte ens gått in på scenen där Spock tvingas recitera poesi! Som helhet är Charlie X ett ljuvligt avsnitt med precis den typ av svagheter som jag älskar i retro-sf. Älskade det här! Den här Star Trek-maratonen kommer ju att gå som en dans!

Det här är berättelserna om min Startrekathon. Det här blogginlägget avhandlar avsnitt 2/29 av säsongen 1/3 av Star Trek: The Original Series . Så här långt i min Startrekathon har jag sett 3 tv-avsnitt. 

7 thoughts on “TOS: Charlie X – en fest för sinnena

Leave a Reply