Fan-produktioner. Del 1: The Red Shirt Diaries

st red shirt dHur skulle dagboken från Enterprise låta om någon annan än Kapten Kirk skrev den? Det är premissen för The Red Shirt Diaries, ett komediprojekt som siktat in sig på första säsongen av Star Trek. För varje avsnitt av den gör man en alternativ version på några få minuter berättad ur Ensign Williams perspektiv. Hon är en rödskjorta, det vill säga den mest utsatta gruppen på Enterprise. Det har ju blivit som ett stående skämt att det nästan alltid är någon i rött som dör i varje avsnitt. Dock inte säkerhetsofficer Williams – så här långt i varje fall.

st red shirt blommaThe Red Shirt Diaries är förstås humor på ett extremt nördigt sätt. Men också mycket roligare än vad jag trodde i förväg. Jag blir förstås extra glad när seriens skapare också uppmärksammar och driver med den skrikande handdocke-blomman i The Man Trap. Eller försöker skildra hur det känns att vara en del av besättningen när alla blir galna i The Naked Time. Och dessutom berättar det alla har misstänkt hela tiden. Att det första som hände när allas hämningar försvann var att de hade en sexorgie. Eller blinkningen när avsnitt tre egentligen är det första – eftersom det var i den ordningen de verkliga avsnitten spelades in.

Ja, jag blir så exalterad över formatet att jag nästan börjar drömma om att det ska komma en reboot som är berättad på precis det sättet. Samma historia, snett från sidan. Med nya perspektiv.

Kolla in de första tio avsnitten av The Red Shirt Diaries på seriens hemsida – och ryktet säger att resten av Williams rapporter från första säsongen av Star Trek snart ska bli klara!

Det här var förresten mitt första försök att ta mig an nästa del av Star Treks ständigt expanderande universum –den som är skapad av fansen själva. Amatörer, entusiaster, nördar och kickstarter-proffs – alla verkar de besatta av att på något sätt var en del av att föra berättelsen om Star Trek vidare. Det gäller för Red Shirt Diaries också.

One thought on “Fan-produktioner. Del 1: The Red Shirt Diaries

  1. Det är ju nästan som en guldålder för fan-produktioner de senaste åren när det kommer till Star Trek. Personligen har jag inte tittat på någon, eller satt mig ordentligt i de olika som, så jag kan inte rekommendera någon. Däremot hör och läser jag att vissa är väldigt varmt rekommenderade.

    “Ja, jag blir så exalterad över formatet att jag nästan börjar drömma om att det ska komma en reboot som är berättad på precis det sättet. Samma historia, snett från sidan. Med nya perspektiv.”

    Om du är snäll och önskar dig det så kanske tomten kan få den önskan att delvis gå i uppfyllelse någon gång inom projektets gång. 😉

Leave a Reply