Picard: Trailern för säsong två är rena rama rysaren: Q, en ny tidslinje och (eventuellt) en resa i tiden.

Några här har ju börjat reta mig i förväg. Det faktum att Q ska göra comeback i den andra säsongen av Picard ger mig givetvis kalla kårar längs ryggraden. Och när jag ser trailern hör jag olycksbådande repliker som “time has been broken” och “we can save the future”. Jorå, det verkar som om vi kryssar rakt in i en ny tidslinje i den här säsongen. Och jag som bara längtar efter en klar och tydlig färd framåt i en och samma tidslinje och verklighet.

Ju mer jag tänker på första säsongen av Picard känner jag så otroligt snuvad på allt det göttiga den serien kunde ha blivit. Den här trailern gör mig, för första gången någonsin, helt avtänd på en Star Trek-serie. Min enda tröst är att hela säsongen visar sig vara en produkt av en Jean-Lucs senila hjärna. Och det är ju en hemsk tanke att hänga fast vid.

3 thoughts on “Picard: Trailern för säsong två är rena rama rysaren: Q, en ny tidslinje och (eventuellt) en resa i tiden.

 1. Det kanske är bra att inte ha alltför höga förväntningar. Jag är alltid alltför taggad på de nya serierna, och de är ju aldrig så bra som man önskar… Nu är jag det iofs också, jag menar, Q och en trasig tid, kan det bli mer spännande!?! 😉

  (Tycker nog att många Q-avsnitt i TNG var några av seriens bästa, inte lika lyckade i andra serier dock, men Q och Picard är ju en bra kombo.)

 2. Trailern som du bifogat går inte att titta på. Men jag hittade den på YouTube. Njae, den verkar inte vara nån höjdare säsong två, precis som säsong ett. Jag kommer givetvis titta. Första gången jag såg TNG hade jag svårt för Q. En omnipotent varelse gjorde att insatsen blev låg tyckte jag då. Det var bara trams. Vid en omtitt blev Q plötsligt en favoritkaraktär. En retsticka. Och samspelet med Picard underbart.

  Själv längtar jag mest till säsong tre av The Orville (som är mer Star Trek än alla nya Star Trek-serier tillsammans).

  1. Har uppdaterat med bättre länk. Jag tyckte faktiskt att säsong två av Orville var lite lame, men nu har det gått så lång tid sedan jag sett den att jag måste se om innan jag kan blogga om den.
   Men har nog faktiskt gett upp om Picard nu.

Leave a Reply