The Enterprise Incident. Det med Vulcanskt handsex och Kirk och Spock som boyfriendtwins.

st enterprise 6

Det här är ett rikt och fylligt avsnitt med så mycket matiga detaljer att jag ursäktar den ganska fåniga intrigen. Här är några av de FANTASTISKA saker som The Enterprise Incident bjuder på.

1. Vulcanskt handsex

Just när jag tror att jag äntligen ska få se den första scenen någonsin med Vulcanskt/Romulanskt hångel så visar det sig att det här är en kultur som föredrar handsex. Det vill säga, deras petting verkar vara att smeka varandra försiktig över händerna. Deras sex är att ta varandra i ansiktet (se ovan). Hur som helst, det är i alla fall min analys efter det här avsnittet. Det betyder i så fall att de intet ont anande tv-tittarna i och med det här avsnittet såg den grövsta sexscenen någonsin på amerikansk tv. Utan att de ens förstod det.

2. Kirk är “grumpy”

st enterprise 7Det här är avsnittet där Kirk blir allt mer paranoid, ilsken och irriterad. Vi som redan någon gång under första säsongen började tycka väldigt illa om Kirk känner att han äntligen visar sitt rätta ansikte (se här intill). Jag blev också lite imponerad över att det här innebär att Star Trek måste ha varit bland de första som visade upp utbrändhetssymptom i en tv-serie. Fast…det visade sig vara en bluff. En del av en jätteavancerad plan som Spock och Kirk kokat ihop en sen kväll på Spocks rum. Jag tänker mig att de satt tätt, tätt intill varandra när de planerade. Nästan viskade fram sina idéer. Sen såg de varandra djupt in i ögonen….och sen tog de varandras händer. Okej, det fick vi inte se…men jag fick i varje fall en chans att pröva på den litterära genren hand-slash. Och, förresten, hur ska man tolka den följande bild efter att ha sett den förra Vulcan-hand-on-face-bilden?

st enterprise 5

3. Kirk och Spock blir boyfriendtwins.

st enterprise 3Har ni sett den fantastiska sajten Boyfriendtwin? Det med bögpar som är lite för lika varandra för att det ska kännas riktigt…sunt? Lite så kändes det när Kirk i det här avsnittet opererar på sig romulanska öron och ögonbryn. Och verkar trivas lite för bra med den looken. Spock verkar inte lika förtjust. Hela hans USP försvann liksom. (Kom förresten just på att mina ögonbryn faktiskt börjar se mer och mer Vulcanska ut!

4. Kirk lyckas sno en uppfinning som ser ut som en jättelik glödlampa

st enterprise 6Jag gillar att uppfinningar och funktioner gärna har en fysisk form i Star Trek. Som när Kirk letar efter maskinen som kan göra ett rymdskepp osynligt. Det är givetvis inte något avancerat datorprogram eller ett komplicerat nätverk av skärmar och utrustning på skeppet. Självklart är det istället en jättestor glödlampa, lagom stor för Kirk att bära med sig. Så himla fantastiskt.

5 Vi får reda på att The Vulcan Death Grip inte finns.

Nähä. Ändå lite tråkigt.

6 Joanne Linville

st enterprise 2Hon är så himla cool som den romulanska befälhavaren. Klär bättre än någon annan i det romulanska modet. Och är skamlöst flirtig när han halvligger i sin fåtölj och försöker förföra Spock. Men också tuff. Och liderlig. Och hård. Alltså. älskar henne.

Sammanfattning: Korkat men göttigt. Och med extra mycket Spock! Betyg: 7/10 (fast mest av allt handlar det nog trots allt om att jag verkligen, verkligen älskar Joanne!).

2 thoughts on “The Enterprise Incident. Det med Vulcanskt handsex och Kirk och Spock som boyfriendtwins.

  1. Det måste ha försvunnit när jag skulle fetta betyget. Det är en stark sjua tycker jag.

Leave a Reply