The Sound of Star Trekkers. 2: The Two Sides of Leonard Nimoy

the two sidesDet känns nästan som om även Leonard Nimoy förberedde sig på en avveckling av Star Trek, känns det som. På hans andra skiva som sångartist fick det räcka med att vara Spock och sjunga om rymden på ena sidan av lp:n. På den andra var det dags för Leonard Nimoy, folksångaren, att ta plats. Även om han i och för sig sjöng om hobbitar på en låt.

Den givna hiten på Spock-sidan av skivan är förstås “Highly Illogical”, där Spock påpekar märkliga saker som människor gör….eller om det var kvinnor som var konstiga.

Girl meets boy they fall in love
She says he’s everything she’s dreamed of
But when they get married before he’s aware
She changes his habits the way he combs his hair
She changes him to someone he’s never been
And then complains he’s not like other men
Now really I find this most illogical

Den handlar förstås om andra saker också. Som att det är svårt att hitta parkeringsplatser

Den stora hiten på Nimoy-sidan är förstås The Ballad of Bilbo Baggins, här gestaltad genom en glad och “tokrolig” video där danstjejerna har knappar med texter som “Frodo Lives!”

Mina personliga favoriter? Jag är svag för den försiktiga falsksången i Cotton Candy och den lite plågade tonen i Love of the Common People. Vill man lyssna finns hela albumet på Spotify. Och Nimoys sångkarriär är långt ifrån över. Tre album till har vi att se fram emot i den här genomgången! Och här kan du läsa om Nimoys första album.

Leave a Reply