Grace Lee Whitney R.I.P:

IMG_1185

Så har ytterligare en av Star Trek-favoriterna försvunnit från jordelivet. Grace Lee Whitney, hon med seriens snyggaste frisyr, på avstånd förälskad i kapten Kirk och som fick utstå närmanden från seriens läskigaste skurkar (inklusive onde kapten Kirk). Hon vars rollfigur Yeoman Rand skrevs ut ur serien alldeles för tidigt. Dels för att den spirande romans som antytts mellan henne och Kirk ansågs hindra Kirks framtid som intergalaktisk häradsbetäckare i serien. Enligt henne själv fick hon inga nya erbjudanden efter att hon tackat nej till en sexuell invit från någon högre upp än hon själv i produktionens näringskedja. Men för mig kommer Grace Lee Whitney alltid att vara en av Star Treks klarast lysande stjärnor.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s