4 thoughts on “Eventuellt lite överpepp…

 1. Jo, det är väl lite svårt att inte gilla DS9. 🙂 Förmodligen den star trek-serie som åldrats bäst, även om jag ju tycker B5 (som det är svårt att inte jämföra den med) är bättre

 2. Jag är nu precis i början av S2 av DS9 och börjar förstå av alla menar, mycket känns fortfarande aktuellt, vissa saker tom mer relevanta nu än de måste varit 1994.

 3. kanske borde vänta med den diskussionen tills roger faktiskt BÖRJAT se ds9, men skulle va superintressant att – från er som vet mer och är mer intresserade som kommenterar – att veta varför ds9 är rätt hatat i star trek-kretsar, har jag förstått det som? har sett nästan allt star trekigt men det är serien jag gillar bäst (varför sparar vi på).

  1. Det är svårt att verkligen svara ordentligt utan att spoila något för Roger, vilket jag absolut inte vill. Det blir förmodligen mer diskussion kring det när Roger kommer dit.

   Men rent allmänt så brukar anledningen vara att DS9 är den serien som tydligast bryter mot det som varit Gene Roddenberrys vision för Star Trek. Även om andra serier kanske tagit ut svängarna lite och utmanat gränserna, så går DS9 snarare på knock i jämförelse. Det handlar bland annat mycket om ganska grundläggande saker som oftast genomsyrar Star Trek, som upptäcktsresandet och utopin/våra-hjältar-gör-alltid-rätt. Sen ska vi inte glömma tidpunkten och timingen, angående det här med att chocka fansen. DS9 kom direkt efter TNG som ju blev oerhört populär. Innan TNG ens hade slutat t.o.m. och TNG är förmodligen den serien som är mest absolut i Gene Roddenberrys vision om utopin, om vad för moraliska värden som skulle genomsyra den. Den är nästan kliniskt ren i jämförelse med DS9, så kontrasten var ju enorm. 😛

   Sen är det nog lätt att glömma idag, men DS9 var den första och enda (möjligtvis ENT till viss grad) serien som kom att bli halv-serialiserad. Något som också var ganska nytt för tittarna. Det gjorde att många hoppade av serien till slut när den sändes. Istället är allt det här saker som kanske var lite före sin tid och som tittarna med åren accepterade och började uppskatta allt mer. Därför har det på senare år blivit allt vanligare att se fans på nätet som håller DS9 allra högst. Serien har förmodligen blivit betydligt mer populär nu än den var när den sändes och tack vare det är det kanske serien som åldrats bäst för dagens tv-tittare. 🙂

Leave a Reply