Hej då, The Original Series

IMG_1168

80 avsnitt senare är The Original Series nu slut – tre års tv-produktion konsumerad. Och jag är lite överraskad över hur roligt jag haft det. Det är egentligen bara ett fåtal avsnitt som varit meningslösa och småtrista, men så är det också så mycket roligare att se en sån här serie som en del av ett slags forskningsprojekt. Nästan allt blir ju på något vis betydelsebärande när grunden till det snart 50-åriga populärkulturprojektet Star Trek läggs i och med de här tre säsongerna.

Framför allt tyckte jag att årgång tre var bättre än sitt skamfilade rykte. Jag gillade att den var weird och flippad och underlig. Mer camp och vansinnig än bara fylld av den där hö-hö-hö-humorn som brukar avhandlas i avsnittets sista scen. Att Mr Spock fick mer utrymme än tidigare var också något jag uppskattade mycket. Både Shatner och Kirk är ju synnerligen irriterande i längden.

giphy

Nog så, nu ser vi framåt istället för bakåt. Mot nästa grymma säsong – den animerade tv-serien. ,Jag har ju fortfarande sisådär drygt 640 avsnitt och ett gäng filmer kvar att se innan jag är färdig.

4 thoughts on “Hej då, The Original Series

  1. Grattis och än så långe mycket bra skrivet och ordentligt underhållande Roger 🙂

    En fråga så här långt – hur mycket av allt hade du sett innan det här projektet?

    /Andreas

    1. Hej och tack! Jag vet faktiskt inte hur mycket jag sett, men jag minns väldigt lite. Jag vet att jag såg Star Trek när den gick på svensk tv på sjuttiotalet, men kom ihåg väldigt lite. Har sett hela första säsongen av Next Generation, och spridda avsnitt när jag råkat på dom på tv, och lite spridda skurar av Voyager, samt att jag gick igenom de första filmerna härom året när jag skulle göra ett Star Trek-Kino. Så, när allt kommer omkring, väldigt lite. Det mesta är fortfarande nytt för mig! Men jag tror att jag hatar Q, så jag har lite jobbiga timmar framför mig, om jag minns rätt.

      1. Jag tror att du kommer tycka bättre om Q sen när du kommit längre in i TNG. Det är mycket som blir avsevärt bättre senare 1 i den serien, tycker jag. Men mer om det när vi kommit dit. 🙂

Leave a Reply