Star Trek-athon. Lägesrapport 1.

New York mars 2015 638Så är jag plötsligt 16 dagar in i det här maratontittarprojektet, och det är väl bara att erkänna, bitai det sura äpplet, krypa till kors etc. Jag ligger efter. I skrivande stund har jag sett 11 Star Trek-avsnitt (ett har jag inte bloggat om ännu) när jag borde ha sett ungefär 19. Det betyder att jag ligger 8 avsnitt back. Efter drygt två veckor. Jag tror att jag vet vad jag ska göra i helgen…Ska jag ursäkta mig på något sätt så har jag varit i New York med min mamma under en vecka, och det var visst så många musikaler och bluegrasskonserter som skulle hinnas med, så Star Trek fick stryka lite på foten. Ovan ser ni när vi var på Broadways motsvarighet till Wallmans Salonger, och bilden är tagen strax efter att jag insett att soffan jag sitter på också utgör scenen för de ur personalen som ska uppträda (de stod och dansade på två sammantejpade ryggstödskanter på något sätt)

Annars är jag nästan lite förvånad över hur lätt det går att ge sig in i en Star Trek-athon. Jag tycker att i stort sett varenda avsnitt är intressant, och tycker att det känns lyxigt att följa seriens utveckling på ett så här koncentrerat sätt. Jag har ju försökt se första säsongen av Star Trek en gång tidigare, och då tyckte jag att tempot var enormt lågt och frustrerande och härdade inte ut. En del av er som kommenterat på bloggen har också uppmanat mig att inte låta mig avskräckas. Men så här långt sitter jag som på helspänn under varje avsnitt och skriker rakt ut av upphetsning när någon avsnittsregissör använder sig av en oväntad kameravinkel.

Sedan blev det här projektet lite mer omedelbart seriöst än jag kanske själv hade tänkt mig. Efter att både DN Kultur och svenska Star Trek databas skrivit om mitt projekt gick det liksom inte att balla ur. Och nu kanske jag ska vara med och prata om det hela i fredagens Kino i P1. Så det här måste jag helt enkelt slutföra.

Flera av er som läst bloggen har också varit generösa med tips om liknande sajter, projekt, listor med produktionsdatum etc. Några har till och med sagt att de ska se serien parallellt med mitt bloggande. Så otroligt kul! Och ytterligare ett skäl att lägga in en högre växel i avsnittstittandet.

Redan imorgon får ni veta alla mina tankar kring avsnittet The Corbomite Maneuver. Ser redan fram emot det.

2 thoughts on “Star Trek-athon. Lägesrapport 1.

Leave a Reply