Star Trek-parodier: Carol Burnett Show. När Enterprise åker genom ett östrogenbälte.

När värmen lägger sig som ett lock över Stockholm får man kanske uppdatera sin blogg med lite mer lättviktigt material. Låtom oss fröjdas över en rad Star Trek-parodier genom tiderna. Som till exempel den här fina sketchen från 1991 ur Carol Burnetts egna komedishow på amerikansk tv., om vad som händer ombord på Enterprise efter att skeppet passerat genom ett östrogenmoln. Burnett gör en riktigt bra Shatner-imitation, tycker jag. Men helt först var man ju inte med idén. Kirks kropp övertas ju av en kvinna i avsnittet Turnabout Intruder. Och skämten om vad som är kvinnligt är väl kanske…tydligen är 1991 mycket längre sedan än jag vill erkänna för mig själv.

Men det var inte första gången som Burnett gjort saker med Star Trek-anknytning. Redan 1967 gjorde Leonard Nimoy ett framträdande som Spock, i en kort sketch på ett osynlige mannen-tema.

Leave a Reply