Star Trek-serier: Gold Key-frossan fortsätter! På DVD-Rom!

Som ni märkte hade jag en liten komplettistkris för några veckor sedan. Hur skulle jag kunna slutföra projektet med att läsa alla tecknade Star Trek-serier när de sista 18 serietidningarna som Gold Key gav ut inte fanns i någon samlingsutgåva? Att köpa massor av Eaglemoss-album bara för att de tryckt in de gamla serierna som ett slags extramaterial kändes rätt surt (och kostsamt). Och jag vet faktiskt inte ens om jag har plats för så många seriealbum som en total genomgång av Star Trek-s tecknade historia skulle kräva. Det såg mörkt ut, ett litet tag. Tills jag googlade runt lite mer fokuserat och hittade en DVD-Rom-utgåva med samlade serier från årgångarna 1967 till 2002. Och, när jag fick den på posten igår visade det sig att det gick alldeles utmärkt att använda skivan med min dator.

DVD-Rom-skivan är fylld av PDF:er, som man till och med kan skriva ut om man skulle få för sig det. Själv är jag mest glad över att jag hittat ett extremt utrymmessnålt sätt att ta del av massor av tecknade serier framöver. En liten extra bonus är att även annonserna från serietidningarna finns med på den här disken. Kan ju rapportera att det främst handlar om reklam för olika skämtartiklar, transfertryck till tröjor, posters och tygmärken med olika seriefigursmotiv. Det här blir lite som min egen amerikanska version av boken Serietidningsreklam som kom ut för några år sedan.

Leave a Reply