Star Trek-twitter: Star Trek Comics Minus Context.

En av de saker som fick mig sugen på att läsa gamla Star Trek-serier var faktiskt twitterkontot Star Trek Comics Minus Context. Ett konto som är precis vad det heter, serietidningsrutor från Star Trek-serier tagna ur sitt sammanhang. Och för mig fungerade det som ett slags smakprov på exakt hur konstig den där icke-kanoniserade serievärlden kan få lov att vara. Här är några smakprov:

Allt är inte superkomiskt, men nästan allt är ganska konstigt. Och i kommentarerna är det många som vill veta exakt var de kan hitta storyn som bilden är hämtad ifrån, så kontot blir också någon form av utflippad promotion, även för andra än mig. Ibland fungerar posterna också som ett slags kommentarer om händelser i samtiden samtiden. Bilderna här nedanför postades till exempel i samband med de senaste dagarnas upplopp i USA. Det var väl ingen slump, antar jag.

4 thoughts on “Star Trek-twitter: Star Trek Comics Minus Context.

 1. Om du går lite på sparlåga i projektet rekommenderar jag dig starkt att kolla in “Star Trek Continues” på YT (om du inte redan har sett det), en kickstarterfundad produktion för några år sedan där de verkligen lagt ner otroligt mycket på att fånga “60-talsfiltret” och den gamla TOS-känslan. Det tar något avsnitt att förlika sig med de “nya” skådisarna som porträtterar Kirk & co. Men väldigt underhållande många gånger!

  https://www.youtube.com/user/StarTrekContinues

   1. Som sagt, kanske inte de bästa skådespelarinsatserna alla gånger men “TOS-känslan” är oerhörd. 🙂

    På tal om böcker, tycker det är synd att inte någon av de större ljudbok-tjänsterna har ett större utbud av Trek-böcker, de flesta är nedkortade till absurdum mot originalen, gillar faktiskt Shatners 9+1st (3×3 trilogier + en fristående bok) “Shatnerverse”-böcker tillsammans med Reeves-Stevens där Kirk (Shatner gillade ju inte att Kirk togs av daga i “Generations”) återupplivas med hjälp av Borgerna.
    En annan som alltid haft en man-crush på Kirk ger det honom en något mer värdig fortsättning på ålderns höst.

Leave a Reply