Luke Butler och hans Star Trek-konst

elephant star trek

Står man bara framför en tidningshylla tillräckligt länge så brukar det nästan alltid dyka upp något Star Trek-relaterat. Den här gången var det konstmagasinet Elephant som lagt en ikonisk bild från originalserien på sin förstasida. Eller, rättare sagt, en bild av en bild från originalserien. Konstnären Luke Butler hämtar nämligen gärna sina motiv från film och tv, och en av de barndomsserier som dykt upp i hans konstnärsskap är just Star Trek.

elephant star trek uppslagI artikeln inuti tidningen berättar hon om hur kapten Kirk var en av hans första manliga förebilder – ett bossigt machoideal som hans mamma pedagogiskt försökte få honom att överge. Fast numera är det snarare Kirks svagare och mer känsliga ögonblick som hamnar i hans bilder. Då och då målar Luke Butler även in sig själv i motiven, men då som någon av rödskjortorna – det vill säga de utbytbara statisterna som alltid var de som gick åt när någon ur Enterprises besättning dog under ett uppdrag.

Läs mer om Luke Butler här. 

Det här är mitt femte inlägg i årets #blogg100-utmaning. 

Leave a Reply