Kino om The Martian, och en liten kärleksförklaring kring min Startrekathon

the martian

Det handlar en del om rymden även i veckans avsnitt av filmprogrammet Kino i P1, där undertecknad ju är programledare. Tillsammans med en eminent panel bestående av Karin Svensson och Kristoffer Leandoer diskuterar vi storfilmen The Martian. Men jag berättar också lite om mitt jobb med den här bloggen. Och kärleksbombar några av mina trognaste läsare. Du kan lyssna på programmet här.

Enjoy!

/Roger

6 thoughts on “Kino om The Martian, och en liten kärleksförklaring kring min Startrekathon

  1. Skönt att höra att det inte är en plåga med de dåliga delarna av ST 🙂 Får hoppas att du kommer att ha det riktigt härligt när vi kommer till de bra delarna!

  2. Nu blev jag lite sugen på The Martian faktiskt. Jag tyckte ju väldigt mycket om Interstellar, så om denna ens är i närheten av Interstellar så blir det nog bra.

    Kul (om än lite överraskande) att höra att du faktiskt fortfarande tycker att det är roligt att titta vidare, även om det kanske inte har varit den bästa sekvensen av avsnitt. Jag hade kunnat förstå om det kändes segt helt enkelt. 😀

    @Karin: Mer gulliga än skrämmande, skulle jag själv vilja tro att vi är iaf. 😛

  3. Såg The Martian idag och måste säga att den överträffade mina förväntningar. Gillade verkligen hur den “hyllar vetenskapen” och är vetenskapligt korrekt i väldigt mycket. Skulle faktiskt tro att man får ut extra mycket utav filmen om man är den något av den vetenskapliga typen. Härligt att se hur en massa principer jag lärde mig på naturvetenskapsprogrammet utnyttjas och känna att man förstår vad de håller på med… och att det är rimligt. Utöver detta så har ju filmen också en väldigt mänsklig berättelse som alla kan relatera till. Riktigt bra film helt enkel. I mina ögon bättre än Interstellar och otroligt mycket bättre än Gravity, som jag tyckte var usel.

Leave a Reply