Fan-produktioner. Del 2: Five Year Mission

five year mission

Av alla fanbaserade projekt kring Star Trek så tror jag att Five Year Mission är det allra roligaste. Det är alltså en musikgrupp som bestämt sig för att göra en låt till varje avsnitt av The Original Series, det vill säga de tre första säsongerna av serien. Men för de riktigt betydelsefulla avsnitten, det vill säga The Trouble With Tribbles, har gruppmedlemmarna gjort var sin låt och sedan har fansen fått rösta om vilken som är bäst.

Och den tredje juli är det dags igen. Då släpps det en hel skiva med bara låtar om avsnittet som av många ses som Star Treks värsta genom tiderna, Spock’s Brain.

Det finns så många fina saker att diskutera när det gäller Five Year Mission. Deras första singel Miri till exempel, som ackompanjerad av scener från avsnittet blir till världens bästa kortresumé av avsnittet.

Eller den här fina fanfilmen, när folk på en SciFi-mässa samlas för att sjunga om Spocks enhörningshund tillsammans. Så himla mycket fandomkärlek på den.

Här kan du läsa mer om projektet!

Leave a Reply