Star Trek-poddar. Del 2: Continuing Mission

Continuing missionjag är faktiskt lite nöjd med hur jag tagit mig an Star Trek-universumet. Bit för bit så det inte ska bli för överväldigande eller förvirrat. Efter sisådär 40 avsnitt av totalt fokus på The Original Series är det nu dags för mig att börja scanna av resten av Star Trek-världen. Och där har Continuing Mission varit en ovärderlig hjälp.

Med honungslen röst lotsar programledaren Christopher Jones mig mellan alla de olika fan-drivna sidoprojekt som hela tiden dyker upp. Och han är lika intresserad och positiv oavsett om han pratar om sketchserien The Red Shirt Diaries eller The Farraguts äventyr. Ofta är gästerna i programmet mitt i en kickstarter-kampanj, så att vara med i podcasten är före en del ett måste i finansieringsfasen.

Men genom att lyssna mig igenom de 25 avsnitten av podcasten har jag fått en ganska bra bild av det expanderande Star Trek-universumet. Hört berättelserna från fansen som både jobbar med datoranimationer och syr dräkterna till sitt spin off-avsnitt. Och insett lite av det unika viset som fansen också anser att de äger en del av Star Trek-franchisen.

Jag blev lite rädd när jag såg att det inte kommit några avsnitt av podcasten sen i november, men efter att ha kontaktat Jones på Twitter så är det främst en följd av hans  arbetstider på jobbet i Japan. Inte att det råder någon brist på projekt att berätta om. Jag hoppas att hans chef snart ser över hans jobbschema!

2 thoughts on “Star Trek-poddar. Del 2: Continuing Mission

  1. Den mest spännande fanproduktionen av alla tycker jag är Axanar, som i stort sett är en proffsproduktion vid det här laget (de har ju fått med flera f d trekskådisar och har i allmänhet huvudsakligen proffs i rollerna). Blev väldigt imponerad av den 20-minuters prequel de släppte förra året, Prelude to Axanar.

    1. Ja, hörde ert avsnitt om det också förstås. Men tänkte återkomma till det projektet senare. Men sjukt mycket olika saker på gång.

Leave a Reply