Förklaringen till min frånvaro. En i varje fall.

tng silence 2

En del har kanske märkt hur mina uppdateringar här skett med allt lägre frekvens. Från sommarens peak med dagliga blogginlägg till att jag nu räknar det som en bra vecka om jag lyckas skriva om två avsnitt i veckan.

Orsaken är att jag har haft det så jävla roligt på jobbet på sistone. Förutom ett gäng avsnitt av filmprogrammet Kino och massor av spännande möten i Teaterprogrammet så har jag också fått förverkliga ett önskeprojekt. Visst har det varit extremt stressigt den sista tiden, men möjligheten att få göra tre program om science fiction i P1 kunde jag liksom inte gå miste om. Med hjälp av Maria Georgieva och Nina Asarnoj så har jag nu gjort tre stycken Kulturradion special där vi pratat om Star Wars, fascinationen för rymden, sf-genrens position i Sverige, utopier och dystopier, artificiella intelligenser och en del annat.

Jag har mest ställt en massa frågor, medan smarta människor som Jenny Bonnevier, Anna Davour, Maria Edström, Kristoffer Leandoer, Anna Karin Linder Krauklis, Nille Svensson, Henrik Tornberg och Karin Tidbeck har suttit i studion och svarat. Dessutom har mina radiokollegor Lena Nordlund, Fredrik Wadström och Katarina Wikars har gjort inslag. Det låter liksom enkelt i radion, men det är rätt bökigt att göra sånt här och många inblandade (jag har inte ens nämnt de tålmodiga ljudteknikerna och har jag glömt någon i uppräkningen här ovan så är det pga tillfällig förvirring). För mig har det varit extremt lärorikt, och jag håller just nu på att sätta samman ett slags källförteckning till programmen, som nog också blir min egen personliga läslista framöver. Funderar lite på om det här är rätt plats att publicera dem på, men tänker samtidigt att jag nog inte hade gjort de här programmen om jag inte dragit igång det här projektet.

Nu är i varje fall programmen klara, alla tre delarna ligger för lyssning på nätet. Och givetvis blir det några minuter om Star Trek också, i programmet om utopier. Om du använder dig av Sveriges Radio-appen så finns programmen under rubriken Kulturradion special. Annars länkar jag till programsidorna här nedanför.

Kulturradion Special: Science Fiction, del 1. 

Kulturradion Special: Science Fiction, del 2 Utopier

Kulturradion Special: Science Fiction, del 3 Undergången

9 thoughts on “Förklaringen till min frånvaro. En i varje fall.

 1. Detta är ju underbart att läsa. Att du har så kul att du måste prioritera. Det är precis så livet ska vara. Och även om jag uppskattar din blogg och önskar frekventare uppdateringar så tycker jag du gör helt rätt. Så kanske skulle jag önska att du inte hade tid alls för bloggen. Men egoistisk som jag är så hoppas jag att det inte blir så. Lycka till med alla dina härliga projekt!

  1. Tack! Fast nu är de stora grejorna avklarade, det är jullov och jag har några genomtittade Star Trek-avsnitt att skriva om. Nästa år blir förhoppningsvis mer balanserat jobbmässigt, och med mer tid åt den här bloggen!

 2. Tack för länkarna. Verkar vara intressanta ämnen, så jag ska nog ta och lystna på de lite senare. 🙂

 3. Visserligen längtar jag efter uppdateringar men det låter verkligen som om du prioriterat rätt. Jag ser fram emot att lyssna på programmen, extra kul när det är någon jag känner med också.

 4. Jag lyssnade igår och idag på morgonen. Tack för att jag fick tre extra trevliga och intressanta pendlingsturer.

   1. Lyssnade också för ett tag sedan. Trevliga problem. Det ska bli intressant att se vad du tycker om den Star Trek som komma skall för dig, där utopin hotas.

    Hade dock kanske hoppats på lite Battlestar Galactica-snack i dystopiavsnittet 😛

Leave a Reply