Två dagar på Worldcon!

Mad Max-smeder på Worldcon i Helsingfors

Så har alltså mitt Star Trek-uppdrag nu fört mig hit, till världskongressen för science fiction som i år arrangeras i Helsingfors. Det hade jag nog inte ens kunnat föreställa mig för några år sedan, jag som nästan var kroniskt rädd för nördar på den tiden.

Men nu är det mest trevligt. Att strosa omkring på kongresscentret är lite som att släntra runt på Pride House. Alla får liksom vara som de är, Om veteranerna tycker att det viktigaste med konventen är att träffa gamla vänner, så siktar nog många av oss noobs in oss på olika paneldebatter och samtal. Kvaliteten varierar, samtidigt som jag ibland inte ens märker själv att jag faktiskt får orientering efter orientering i ämnen och debatter som jag inte kände till alls före seminariet.

Nu ska jag lägga mig. Imorgon bitti ska jag försöka bestämma mig om jag vågar gå på ett Star Trek-meet up, eller inte. Men om inget annat borde jag väl göra det för att kunna skriva ett rafflande blogginlägg om det, eller hur?

Jag har också gjort lite radio om den här tillställningen. Ett lite introducerande reportage om min första dag på kongressen. Bland annat så träffade jag hedersgästen John-Henri Holmberg. Det inslaget kan du lyssna på här!

Snart tillbaka med lite mer Star Trek-relaterat innehåll här!

One thought on “Två dagar på Worldcon!

Leave a Reply